Terrormistænkt iraker er anholdt i det nordøstlige Sverige

Den terrormistænkte Mutar Muthanna Majid, som har været eftersøgt i Sverige og Danmark, er pågrebet, oplyser den svenske efterretningstjeneste, Säpo.

Han blev pågrebet i den nordøstlige del af Sverige i den svenske by Boliden i Västerbotten, og han er mistænkt for at planlægge et angreb i Europa.

Ifølge Dagens Nyheter fandt aktionen sted på et asylcenter, som drives af den svenske udlændingestyrelse Migrationsverket. Det har politiet dog ikke bekræftet.

Derudover er det endnu småt med oplysninger om anholdelsen.

Han skulle siden tirsdag have været anholdt in absentia i Sverige, og han blev eftersøgt onsdag, da det svenske politi anmodede Danmark om hjælp.

Säpo mener, at han er medlem af Islamisk Stat, og at han kom til Sverige for nylig for at begå et terrorangreb i Europa.

- Der har været stille om det, nu planlægges der forhør af personen. Operationen er gennemført med støtte fra politiet, siger Sirpa Franzén, Säpos pressechef.

Ifølge beboere i nabolaget foregik politiaktionen fra 18.30-tiden, da indsatsstyrken ankom.

Ifølge det svenske medie Expressen har han rejst fra Irak og Syrien til Tyskland og videre til Sverige.

Ifølge Aftonbladet er han irakisk statsborger, og en "officiel kilde" har sagt, at han har kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

Ifølge SVT er han omkring 25 år gammel og har en form for tilknytning til Sverige.

Säpo har dog ikke kommentarer til disse oplysninger.

- Vi er meget interesserede i denne her persons bevægelser under hans tid i Sverige, siger Sirpa Franzén.

Säpo oplyser til TT, at trusselsniveauet fortsat er på niveau fire ud af fem.

Efterretningstjenesten opfordrer alle, der har oplysninger i sagen, om at henvende sig.

Tidligere torsdag kom det frem, at den svenske regering vil forlænge grænsekontrollen til 11. december på grund af terrortruslen

Det sagde statsminister Stefan Löfven på et pressemøde, hvor han også tilkendegav, at Sverige har været naiv i sit syn på ekstremisme.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip