Terrormistænkte bekræftes dræbt nord for Paris

To brødre, der var eftersøgt for drabene på 12 mennesker ved et angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, er dræbt, og deres gidsel er befriet i Dammartin-en Goële nordøst for Paris efter flere timers belejring.

Det bekræfter regerings- og politikilder over for flere medier.

Samtidig fandt der også en politiaktion sted mod en gidseltager i et jødisk supermarked i det østlige Paris, hvor mindst fire gidsler ligeledes meldes dræbt.

40 kilometer mod nordøst i Dammartin-en Goële kom de to mistænkte brødre ifølge nyhedsbureauet AFP ud af bygningen og skød mod politiet, da politiaktionen var indledt mod det lille trykkeri.

De to brødre havde taget et gidsel i huset tidligt fredag efter en biljagt.

88.000 franske politibetjente og soldater har deltaget i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der har været eftersøgt for at stå bag onsdagens massakre på Charlie Hebdo-redaktionen.

Dammartin-en Goële ligger kun 12 kilometer fra Paris' Charles de Gaulle-lufthavn.

Ifølge det franske nyhedsbureau blev en politibetjent såret i aktionen.

En biljagt mellem politi og de to gidseltagere ledte op til forskansningen, hvor politiet og gidseltagerne udvekslede skud.

Et vidne, der stod ansigt-til-ansigt med den ene gidseltager, beskriver ham som værende klædt i sort med skudsikker vest og bærende, hvad der lignede en Kalasjnikov-riffel.

Den ene gidseltager skulle angiveligt have råbt: "Gå, vi dræber ikke civile alligevel."

Efter at de eftersøgte brødre havde forskanset sig i et lille trykkeri i byen, blev skoler i området evakueret, og beboere i området barrikaderede sig i deres hjem.

Den franske TV-station BMFTV melder, at de to gidseltagere ikke var klar over, at der var et gidsel til stede. I stedet skulle "gidslet" have gemt i en papkasse, hvorfra han kommunikerede med politiet.

/ritzau

 

Dagens Gossip