Terrormistænktes riffel er stjålet fra Hjemmeværnet

Den M 95-riffel, som gerningsmanden til weekendens terrorangreb affyrede ved Krudttønden på Østerbro, er et våben fra Hjemmeværnet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Våbnet er også efterlyst efter et hjemmerøveri, fremgår det af meddelelsen.

Politiet har for nuværende ikke yderligere kommentarer til oplysningerne.

Tidligere har politiet fortalt, at M 95-riflen blev affyret 28 gange ved Krudttønden. Her blev den 55-årige Finn Nørgaard dræbt af et enkelt skud. Tre politifolk blev såret.

Senere affyrede gerningsmanden skud med to forskellige pistoler mod politi og Dan Uzan, en jødisk vagt ved synagogen i Krystalgade, som blev dræbt.

Også på Svanevej på Nørrebro, hvor gerningsmanden blev dræbt af politiet, nåede han at affyre tre skud mod politiet med de to pistoler.

Politiet affyrede også mindst seks skud ved angrebet ved Krudttønden. Fem af politiets våben er blevet beslaglagt af Den Uafhængige Politianklagemyndighed, DUP.

Der er tale om både danske og svenske våben. Ifølge politianklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, blev der skudt med alle fem våben.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip