Terrorsigtet pige fængsles på institution for unge

En dommer i Holbæk har tirsdag varetægtsfængslet en 16-årig terrorsigtet pige frem til 30. marts.

Ind til nu har pigen været indespærret i en arrest blandt voksne, men efter anmodning fra hendes advokat bliver hun nu flyttet til en institution for unge.

Også en 24-årig tidligere syrienkriger, der er sigtet i sagen, skal blive bag tremmer, fastslår dommeren.

I næsten to måneder har oplysninger i den såkaldte Kundby-sag været skjult for offentligheden. Men tirsdag valgte anklager Kristian Kirk at læse sigtelsen op i et retsmøde, inden dørene blev lukket.

Ifølge anklageren planlagde parret at angribe en lokal folkeskole og en jødisk skole i København med hjemmelavede bomber. Begge nægter sig skyldige.

De fængsledes motiv er ikke kendt, men på nettet har den 16-årige fortalt, at hun er konverteret til islam og støtter jihad.

Hvad angår den 24-årige, har han selv stået frem i flere danske medier og fortalt om en ungdom med vold og røverier, der til sidst kostede ham en dom på to års fængsel.

I fængslet begyndte han efter eget udsagn at læse Koranen og konverterede ligeledes til islam. Siden da har han flere gange været i Syrien, og på sociale medier har han poseret med geværer foran udbrændte kampvogne og antiluftskyts.

Kundby-sagen kom første gang til offentlighedens kendskab, da politiet 13. januar gennemførte en storstilet aktion i pigens hjem i Nordvestsjælland.

Dagen efter meldte den 24-årige sig til politiet og blev ligesom sin veninde varetægtsfængslet i isolation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip