Terrortiltalt i retten: Hvor er beviserne?

18/04/2016 14:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fire mænd er tiltalt for at tilskynde og bistå Omar el-Hussein forud for hans angreb på synagogen i Krystalgade.

31-årige MR nægter sig ligesom de tre øvrige tiltalte i sagen skyldig, og mandag i Københavns Byret har MR tabt tålmodigheden over for senioranklager Bo Bjerregaard.

- Hvornår er det, jeg terroriserer Danmark? Vis mig det, lyder det ophidset fra MR, efter at Bo Bjerregaard har afspillet en række videoklip og fremlagt MR's tidligere forklaringer til politiet.

Videoklippene viser MR og de andre tiltalte i forskellige situationer. De tidligere forklaringer til politiet afviger en smule fra hinanden i indhold, men noget håndfast bevis på medvirken til terror er ikke blevet fremlagt.

Tværtimod forsøger Bo Bjerregaard og hans kompagnon Sidsel Klixbüll at fremdrage en masse oplysninger, detaljer og informationer, som senere kan indgå i et puslespil. Et puslespil, som efter anklagemyndighedens opfattelse vil bevise de tiltaltes skyld.

De fire tiltalte havde 14. februar sidste år tæt kontakt til Omar el-Hussein i timerne mellem angrebet på Krudttønden og angrebet mod synagogen.

El-Hussein fik blandt andet en trøje af en af de tiltalte - anklagemyndigheden mener også, at han fik en dametaske og noget ammunition.

Under mandagens afhøring i byretten fortæller MR, at en anden tiltalt, IA, fortalte, at han havde givet en trøje til el-Hussein. Men MR fortæller også, at IA på det tidspunkt ikke vidste, at el-Hussein var gerningsmanden ved angrebet på Krudttønden.

- Han spurgte mig til råds. Jeg sagde, at han ikke skulle gøre noget, og hvis politiet anholdt ham, så skulle han bare fortælle, at han havde givet ham trøjen, men at han ikke vidste noget, fortæller MR.

/ritzau/