Terrortiltalt pakkede hash til pushere på Nørrebro

18/04/2016 13:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Pushere på Ydre Nørrebro fik leveret hash fra en af fire mænd, som er tiltalt for at bistå dobbeltmorderen Omar el-Hussein med terrorisme.

Manden, 31-årige MR, fortæller mandag i Københavns Byret, hvordan han 14. februar sidste år om eftermiddagen havde planer om at møde nogle pushere.

Det var den dag, Omar el-Hussein angreb kulturhuset Krudttønden og siden synagogen i Krystalgade. De fire er anklaget for at have haft så tæt kontakt til el-Hussein i timerne mellem angrebene, så de ifølge anklagemyndigheden har medvirket til el-Husseins ugerninger ved synagogen.

Alle fire nægter sig skyldige i den alvorlige anklage.

MR sad lidt efter klokken 16.30 på internetcaféen Powerplay sammen med to af de andre tiltalte, 26-årige BH og 21-årige LE. På overvågningsbilleder kan man se, hvordan MR på netcaféen med en lighter sidder og rister tobak til en joint.

MR fortæller mandag i retten, at han kort efter, omkring klokken 17, havde aftalt et møde med tre pushere i området omkring bebyggelsen Mjølnerparken, som ligger nogle hundrede meter fra netcaféen.

- Jeg skulle aflevere noget til dem. De solgte hash for mig, fortæller den 31-årige i retten.

En af pusherne havde nogle dage inden tabt noget hash og nogle penge. Derfor gik MR omkring klokken 17.30 i Føtex og købte en dametaske.

- Han havde brug for en lille taske, der kunne være hashklumper og penge i, fortæller MR.

Tasken var mage til en taske, som Omar el-Hussein havde på sig, da han blev skudt af politiet. Anklagemyndigheden mener, at der er tale om én og samme taske. Men det afviser MR altså.

MR er hårdkogt kriminel. Han har været en del af banden Brothas, som blandt andet holdt til omkring Mjølnerparken. Siden har banden skiftet navn til Black Jackets.

Han er tidligere blevet dømt i forbindelse med et våbenfund i en nørrebrolejlighed tilbage i 2008. Det kostede ham knap seks års fængsel. I forbindelse med retssagen dengang udnyttede han i øvrigt noget tumult under et retsmøde til at flygte.

Han blev efterfølgende pågrebet i Tyskland og sendt tilbage til Danmark.

MR var blevet løsladt fra fængslet, en lille uges tid før Omar el-Husseins angreb, men hans kriminelle aktiviteter var han altså i gang med igen. Da han blev anholdt, en måneds tid efter angrebene, fandt politiet også hash i små poser i hans lejlighed.

- Det er det, jeg laver. Jeg deler det op i antal gram og giver det videre til pusherne, som sælger det, fortæller MR i retten.

Sagen mod de fire mænd begyndte i marts. Bevisførelsen i sagen er ganske omfattende, og der forventes først at falde dom i slutningen af september.

/ritzau/