Terrortiltalte så formentlig nyheder om Krudttøndeangreb

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Efter at have modtaget et telefonopkald i timerne efter angrebet på Krudttønden begyndte to terrortiltalte at søge på forskellige nyhedsmedier.

Søgningerne begyndte minuttet efter, at en tredje tiltalt, som netop havde været sammen med Omar el-Hussein, have ringet til en af de to.

Det er fredag kommet frem i Københavns Byret.

Ifølge anklagemyndigheden befandt de tiltalte BH og MR sig på internetcaféen Powerplay om eftermiddagen den 14. februar i timerne efter angrebet på Krudttønden.

Her gik de på nettet, hvor de blandt andet var på Facebook og YouTube. Det viser politiets it-tekniske undersøgelser af internetcaféens serverlog.

Men omkring klokken 16.30 blev computeren, som MR og BH ifølge anklagemyndigheden sad ved, brugt til at gå ind på en række nyhedshjemmesider.

Ud over Ekstra Bladets og BT's hjemmesider var de også inde på mediet LocalEyes.

På disse medier ville de på det tidspunkt kunne læse, at der var sket et skudangreb ved Kulturhuset Krudttønden.

Anklager Sidsel Klixbüll fortæller fredag i retten, at søgningerne begyndte umiddelbart efter, at den tiltalte LE havde foretaget et telefonopkald af 10-12 sekunders varighed.

Opkaldet gik til en telefon, som efter anklagemyndighedens opfattelse tilhører BH, altså en af de tiltalte, som sad ved computer nummer 32 på Powerplay.

LE selv husker ikke, at han skulle have ringet til BH, forklarer han fredag i byretten. Men han fortæller, at han efterfølgende mødtes med BH og MR på Powerplay. Det er også det, som videoovervågning i sagen viser.

Fire mænd er i sagen tiltalt for at have tilskyndet og bistået Omar el-Hussein i forbindelse med angrebet mod synagogen. På den måde har de ifølge anklagemyndigheden medvirket til terror.

Internetcaféen Powerplay spiller en central rolle i sagen. Omar el-Hussein var selv på caféen om aftenen den 14. februar - altså i tidsrummet efter angrebet på Krudttønden, men inden angrebet på synagogen.

Her foretog han blandt andet søgninger på oplysninger om synagogen.

El-Hussein tog derudover tilbage til Powerplay efter angrebet på synagogen, hvor han mødtes med den tiltalte LE og den fjerde tiltalte IA.

På sagens første dag, torsdag, viste anklageren en video, hvor man kunne se ham og de to stå og snakke på netcaféen.

/ritzau/