Terrorvåben blev stjålet af religiøse bandemedlemmer

Den M95-militærriffel, som blev affyret ved angrebet mod Krudttønden på Østerbro i sidste måned, blev stjålet af tre personer med tilknytning til vestegnsbanden La Raza og med tætte forbindelser til kendte islamister.

Det skriver DR Nyheder, som har kortlagt gerningsmændenes baggrund og omstændighederne for våbenrøveriet, som blev begået hos en hjemmeværnsmand i Ringsted for to år siden.

- De er aktive i kriminelle miljøer samtidig med, at de har koblinger til individer, der har meget alvorlige forbindelser til både Islamisk Stat, Jabhat al-Nusra og andre grupperinger, siger den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp til DR Nyheder.

De tre gerningsmænd blev i september 2013 dømt for røveriet.

Ved at true hjemmeværnsmanden med en kniv lykkedes det de tre at få åbnet våbenskabet, hvor våbnet var opbevaret, og slippe af sted med det, fremgår det ifølge DR Nyheder af dommen.

I hvert fald to af de dømte har forbindelser til islamister, herunder en tidligere Syrienskriger, afslører deres profiler på Facebook. Her skriver de sammen og synes godt om og kommenterer hinandens billeder, skriver DR Nyheder.

Særligt en af de dømte giver på nettet udtryk for sympatier for militante islamistiske grupperinger, herunder IS og al-Qaeda.

I en video synger han blandt andet om, hvordan paradiset og kalifatet venter samtidig med, at han synes godt om og kommenterer billeder af og opslag om islamistiske grupperinger.

Ifølge Michael Ask, leder af Rigspolitiets nationale efterforskningsenhed, er La Raza-banden, der har samlet grupperinger fra blandt andet Valby og Taastrup og i dag menes at være opløst, kendetegnet ved en islamistisk profil.

- Her så vi for første gang nogen, der slog sig op på en særlig herkomst og til dels også en radikal retorik i forhold til islamisme, siger han til DR Nyheder.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip