Tesla lancerer ny epokegørende batteri-teknik

Den amerikanske elbilproducent Tesla Motors præsenterede torsdag et nyt batterisystem som skal lagre energi i hjemmet, i selskaber og i elektrisk udstyr, hvilket skal give foretagendet en ny position i energiindustrien.

Batterierne kan opbevare sol- og vindenergi eller elektricitet fra el-nettet, som kan hentes, når priserne er lavest.

- Det er vores mål fundamentalt at ændre den måde, hvorpå verden anvender energi på, sagde Tesla-chefen Elon Musk, da han præsenterede det nye system nær Los Angeles i Californien torsdag aften lokal tid.

Teoretisk set kan de nye batterier gøre et hus helt uafhængigt af det traditionelle el-net.

Batterierne skal produceres af Tesla Energy.

Det mindste batteri, kaldet Powerwall, der blev fremvist torsdag, er fremstillet til at hænge på en husvæg eller i en garage, og det har en kapacitet på 10 kWh og vil koste omkring 23.250 kroner.

Batterierne kommer i handlen inden for tre eller fire dage.

Tesla Energy siger, at det nye lagringssystem bliver en del af en ny livsstil, hvor mange har solpaneler på taget og el-biler.

Teslas vigtigste partner for at få installeret batterierne i private hjem bliver SolarCity Corp.

Nevadas guvernør Brian Sandoval og Elon Musk, der er grundlægger af Tesla, indgik sidste efterår en aftale om, at Nevada skulle huse verdens største og mest moderne batterifabrik.

- Det kommer til at betyde en omsætning på næsten 100 milliarder dollar over de næste 20 år for staten, sagde Brian Sandoval, da aftalen blev indgået.

- Tyskland anses for at være et nøglemarked for det nye produkt, fordi landet har den største optagelse af solenergi, siger Musk.

Men han understreger også, at det nye projekt kan ændre meget for tilbagestående lande.

- Her er der ofte upålidelig strømtilførsel trods rigeligt med sol, påpeger han og sammenligner potentialet i de nye batterier med den udvikling, der er sket i forbindelse teknologien omkring mobiltelefoni.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip