Texas henretter mand for mord på transvestit

Myndighederne i den amerikanske delstat Texas har henrettet en mand, der for 15 år siden blev dømt for at kvæle en transvestit til døde.

Den 43-årige Richard Masterson blev erklæret død klokken 18.53 lokal tid efter kort forinden at have fået en dødelig indsprøjtning.

- Jeg bliver sendt til et bedre sted. Det har jeg det helt fint med. Man må leve og dø med de valg, man tager, var Mastersons sidste ord.

Han har hele tiden hævdet, at kvælningen af den 35-årige transvestit skete under en frivillig sexleg, men det har flere retsinstanser afvist.

Sagen mod Masterson har fået en vis international opmærksomhed. Blandt andet har pave Frans, der er stor modstander af dødsstraf, fulgt sagen tæt ifølge den østrigske kardinal Christoph Schonborn.

Henrettelsen onsdag er den første i år Texas, men delstaten en den i USA, der oftest gør brug af dødsstraf.

Sidste år blev der ifølge Death Penalty Information Center henrettet 28 personer i USA. De 13 af dem fandt sted i Texas.

Den nu henrettede mands advokater forsøgte til det sidste at få henrettelsen udskudt ved USA's højesteret med henvisning til, at beviserne mod deres klient var falske.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip