Thailand er på vej med turistafgift

Regeringen i Thailand er i gang med at gennemføre en plan om at opkræve 500 baht i indrejseafgift fra turister, der besøger landet.

Det svarer til lige knap 90 kroner.

- Denne politik skal indføres for at dække regningen for udenlandske turister, der kommer ud for en ulykke eller bliver syge og skal behandles på vore hospitaler, men ikke har penge til at betale regningen, siger Charnvit Phrathep, der er vicesundhedsminister.

Ifølge ministeriet ender Thailand med en regning på 700 millioner baht, 123 millioner kroner, årligt, fordi udenlandske turister ikke betaler deres regninger.

- Vi prøver at sende regningerne til de respektive ambassader, men de siger altid, at det har de ikke budgetter til, siger viceministeren.

Det nye tiltag kræver ikke en ny lovgivning. Det kan gennemføres inden for de eksisterende regler og love, men der skal udarbejdes regulativer.

Det hele ventes at være klar, så afgiften kan indføres den 1. januar 2014.

Sundhedsminister Pradit Sintavanarong sagde i weekenden i et interview med avisen Bangkok Post, at både indenrigsministeriet, sundhedsministeriet og turistministeriet er enige om den nye afgift, der vil gælde for turister, som kommer til landet via fly.

Den nye politik vil også, sagde Pradit i interviewet med avisen, holde "skodturister" ude af landet.

Vicesundhedsministeren erkender, at de fleste udenlandske turister har sundhedsforsikringer, men han siger, at de skal betale alligevel.

- På lang sigt vil det gavne turistindustrien. Vi mener, at de fleste udenlandske turister har råd til at betale 500 baht, og hvis de kommer her og får et hjerteanfald, så vil de være glade for, at de kan blive behandlet på det nærmeste hospital, uden at der stilles spørgsmål, siger han.

I fjor besøgte omkring 22 millioner turister Thailand. I år ventes 26 millioner turister at besøge landet.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip