Thailand vil generobre demonstrant-besatte områder

Skrevet af admin

14/02/2014

Mest læste i dag

Thailand har sat uropoliti i tusindtal på gaden i Bangkok fredag i et forsøg på at generobre de regeringsområder, der har været besat af demonstranter for at tvinge premierministeren til at blive hjemme fra arbejde.

Myndighederne planlægger at genindtage adskillige områder - heriblandt Government House og indenrigsministeriet, siger chefen for det nationale sikkerhedsråd, Paradorn Pattanatabut.

Der vil dog være forsøg på at forhandle med demonstranterne først, lyder det.

- Vi vil genindtage alt, hvad vi kan, og anholde protest-ledere, siger han.

- Det er ikke en hård kurs over for demonstrationerne - det er at opretholde loven, hvad angår protest-stederne, fortsætter han.

Uropolitiet har fjernet flere demonstranter og advarer over en højttaler mod at modsætte sig operationen, lyder det fra en AFP-journalist på stedet.

Ifølge Reuters-vidner bliver der ikke gjort modstand.

Premierminister Yingluck Shinawatras regering holdt tidligere på måneden et parlamentsvalg for at dæmpe demonstranterne, der raser mod hendes styre og i mere end tre måneder har krævet, at hun går af.

Det primære oppositionsparti Det Demokratiske Parti boykottede valget, fordi det ikke mente, at det ville stoppe den politiske krise, der strækker sig tilbage til det militærkup i 2006, der afsatte premierministerens bror, Thaksin Shinawatra.

Demonstranter forhindrede 10.000 valglokaler i at åbne - fortrinsvist i områder, hvor oppositionen nyder stor opbakning.

Siden 13. januar har vrede thailændere besat flere knudepunkter i byen. Antallet af deltagere er faldet drastisk. Om dagen er der stort set ikke nogen tilbage, mens mange dukker op om aftenen.

Lederne af antiregerings-bevægelsen havde indkaldt til to dages demonstrationer, der skulle begynde fredag.

/ritzau/AFP