Thailands premierminister eskorteret væk fra uroligheder

Skrevet af admin

|

01/12/2013

Dagens topnyheder

Regeringsfjendtlige demonstranter er igen på gaderne i Bangkok, hvor de søndag har forsøgt at storme et område ved en politisportsklub, hvor den thailandske premierminister, Yingluck Shinawatra, har opholdt sig i løbet af morgenen.

Men det lykkedes hende at komme ud af bygningen, og premierministeren befinder sig nu i sikkerhed et andet sted, fortæller en af hendes rådgivere ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I et andet område af hovedstaden affyrer politistyrker tåregas og vandkanoner mod demonstranter i nærheden af premierministerens kontorer, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Samtidigt har regeringsmodstandere ifølge politiet overtaget kontrollen med tv-stationen Thai PBS.

Spændingerne lader i det hele taget til at vokse i Bangkok, hvor demonstranter i stort antal forsøger at vælte Shinawatras upopulære regering.

De har i den seneste tid belejret flere af statsadministrationens vigtigste bygninger i Bangkok, og der er tale om de største gadedemonstrationer siden 2010.

Lørdag blev to personer dræbt, og mindst 45 blev kvæstet i voldelige sammenstød mellem folk fra oppositionen og de regeringsvenlige "rødskjorter", som havde forsamlet sig på et stadion for at vise deres støtte til regeringen.

Yingluck Shinawatra er søster til tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som var premierminister fra 2001, men blev afsat af militæret i 2006.

Han blev senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Demonstrationerne begyndte efter, at regeringen i oktober kom med et amnesti-forslag, som vil give Thaksin mulighed for at vende tilbage uden at skulle afsone sin dom.

/ritzau/Reuters