Thailands Yingluck risikerer rigsretssag efter ris-sag

Thailands tidligere premierminister Yingluck Shinawatra, der onsdag blev dømt af forfatningsdomstolen til at fratræde sit hverv som følge af magtmisbrug, risikerer nu også at få en rigsretssag på nakken.

Den thailandske anti-korruptionskommission anklager hende for at være skyldig i uagtsomhed over for statens ris-opkøbsprogram, som har haft negative økonomiske konsekvenser.

- Kommissionen har efterforsket sagen, og der er nok beviser til at åbne en sag. Vi vil nu gå videre med det til senatet, siger Panthep Klanarong, der er formand for anti-korruptionskommissionen, ifølge Reuters.

Hvis Thailands senat afgør, at Yingluck er skyldig i anklagen, kan hun få et forbud mod politisk virke i op til fem år.

Onsdag blev Yingluck Shinawatra dømt skyldig i magtmisbrug ved landets forfatningsdomstol, og det betød, at hun måtte forlade sin post.

Anklagerne mod Shinawatra handler om, at hun efter udnævnelsen som premierminister i 2011 udskiftede chefen for den nationale sikkerhedstjeneste for at gavne sit eget parti og et familiemedlem.

Yingluck Shinawatra benægtede tirsdag anklagen ved domstolen, men det var forventet, at hun ville blive kendt skyldig af forfatningsdomstolen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip