Thailandske demonstranter stormer militær-hovedkvarter

Skrevet af admin

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

Omkring 1000 demonstranter, der er utilfredse med den thailandske regering, tiltvang sig fredag adgang til hærens hovedkvarter i Bangkok.

Det er det seneste forsøg på at afsætte landets premierminister, Yingluck Shinawatra.

- Vi vil vide, hvilken side hæren er på, råbte en demonstrant ifølge et vidne, skriver Reuters, som også beretter om, at flere er kravlet over hegnet til hovedkvarteret.

Andre steder i den thailandske hovedstad har hundredvis af demonstranter samlet sig uden for premierministerens og regeringspartiets hovedkvarter.

Demonstranterne beskylder blandt andet Yingluck Shinawatra for at presse love igennem, der styrker hendes bror, tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, der er i eksil.

Milliardæren Thaksin Shinawatra har siddet i eksil siden 2006, da han blev væltet ved et militærkup.

Demonstranterne ledes af den tidligere vicepremierminister Suthep Thaugsuban, der mener, at regeringen er korrupt, og at Thaksin Shinawatra fortsat styrer landet fra sit eksil gennem sin søster.

Thaugsuban sagde til demonstranterne torsdag, at "afslutningen på det hele kommer i løbet af i morgen eller de næste par dage."

Yingluck har indtil videre valgt at forsøge at ride stormen af, og natten til torsdag overvandt Yingluck Shinawatra et mistillidsvotum i parlamentet.

Der har været uro i Thailand siden søndag, da 100.000 mennesker gik på gaden i protest mod regeringen og Yingluck Shinawatra.

Det er de mest massive protester mod regeringen siden 2010.

/ritzau/Reuters