Theresa May's exit-aftale har indvandring på dagsordenen

Storbritanniens nye premierminister, Theresa May, er rejst til Slovakiet, der har formandskabet for EU, for at tale om de fremtidige bånd med EU, efter landet har stemt for at melde sig ud af samarbejdet.

På et møde med sin slovakiske kollega gør Theresa May sig det klart, at der skal findes nye modeller for samarbejdet mellem Storbritannien og det europæiske samarbejde.

- Vi skal være drevet af, hvad der er i Storbritanniens interesse, og hvad der virker for den Europæiske Union, ikke af de modeller, der allerede eksisterer, siger hun på et pressemøde i Bratislava.

Samtidig tilføjer hun, at en udmeldingsaftale med EU, skal tage højde for indvandringen, som de britiske vælgere finder bekymrende.

- Vi har brug for at finde en løsning, der adresserer det britiske folks bekymringer omkring den frie bevægelighed, mens vi samtidig får de bedste aftaler omkring handel på varer og service, siger Theresa May.

På mødet gentager Theresa May også, at Storbritannien ikke ønsker at sætte gang i udmeldingsprocessen af EU før det nye år.

Dette er til stor fortrydelse for formandskabet i EU, der ønsker den toårige adskillelsesprocess i gang hurtigst muligt.

Men ikke kun Theresa May er klar i mæglet på mødet. Også den slovakiske premierminister, Robert Fico, kommer med en opsang til unionen, som han mener skal være mindre navlepillende.

- Jeg har altid sagt, at EU virker til at forelske sig i sig selv.

- Vi ville være de bedste i verden. Men det lader til, at mange regioner i verden er langt foran os. Lad os bruge brexit som en god mulighed for at revurdere dette, siger Fico på mødet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip