Thomas Bjørn er i front ved VM i golf

Thomas Bjørn er alene i spidsen for VM i golf.

Thomas Bjørn gik fredag en runde i 68 slag på Royal Melbourne - en bane, han torsdag kaldte for "den måske fineste golfbane, man overhovedet kan spille på". Noget tyder på, at den australske bane også passer den 42-årige dansker fortrinligt.

Danskeren lavede en bogey på første og sidste hul på Royal Melbourne, men var ellers særdeles solid mellem de to huller.

- Jeg spillede vel tålmodigt og arbejdede mig igennem banen. Måske var jeg lidt uheldig på det sidste hul, siger han.

Samlet er Thomas Bjørn nu otte slag under par. Et slag bedre end Kevin Streelman fra USA og fire foran australieren Jason Day og portugiseren Ricardo Santos.

Banen i Melbourne har temmelig korte huller, hvilket synes, at være et problem for moderne golfspillere, som er gode til at slå langt. Oveni var den fredag også hurtig på grund af varme og vind, som gør underlaget meget tørt.

- Man er nødt til at spille smart golf, og jeg kunne spille på den her bane hver dag i resten af mit liv, sagde Thomas Bjørn efter sin første runde torsdag.

I holdkonkurrencen mistede Danmark til gengæld terræn.

Thorbjørn Olesen brugte fredag fire slag mere end Thomas Bjørn, og gik således en runde i 72 slag - et slag mere end han havde gjort dagen før.

Men amerikanerne Kevin Streelman og Matt Kuchar kun brugte henholdsvis 69 og 68 slag, har de sat sig på førstepladsen - tre slag bedre end danskerne.

Danmark har fire slag ned til Australien og Japan, som deler tredjepladsen.

Sidst Danmark var langt fremme ved VM i golf var helt tilbage i 2001, hvor Thomas Bjørn og Søren Hansen blev nummer to.

Årets VM spilles efter samme format, som vil blive brugt ved OL i Rio i 2016, hvor golf kommer på OL-programmet for første gang.

Turneringen slutter på søndag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip