Thomas Bjørn har ført an i flot dansk golfår

Selvfølgelig ville han gerne have vundet førsteudgaven af golfturneringen Made in Denmark på hjemmebane tilbage i august.

Thomas Bjørn måtte nøjes med en fjerdeplads, men ellers var der meget andet, der gik hans vej i den golfsæson, der langsomt lakker mod enden.

Med sejren i Nedbank Golf Challenge, fem øvrige top-10-placeringer i sæsonen og en Ryder Cup-sejr har det været et mere end godkendt år, og den aktuelle femteplads på European Tours pengeliste er da også en tangering af hans hidtil bedste slutplacering, som han opnåede i 2000.

- Det er bare imponerende, som han bliver ved, og heldigvis tyder meget på, at han har tænkt sig i hvert fald at tage den næste Ryder Cup og OL i Rio med, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Bjørns succes er blevet fulgt til dørs af de øvrige danskere i verdenstoppen. Morten Ørum Madsen vandt South African Open Championship, og derudover er det allerede lykkedes for syv spillere at placere sig så højt på European Tours pengeliste, at de er sikre på at forny medlemskabet.

- Jeg føler mig overbevist om, at vi igen når op på ni Tour-spillere, som er rekord, og måske lykkes det også for første gang at få et tocifret antal danskere på Touren. Det ville være en ny milepæl, siger Claus Mølholm.

Nogle af de udestående spørgsmål i den forbindelse bliver besvaret i denne uges European Tour-turnering i Australien, Perth International, som er sidste chance for at slutte blandt de 110 spillere, der får fornyet Tour-kortet.

Med danske øjne er de to mest interessante spillere ved den lejlighed Joachim B. Hansen og Andreas Hartø.

De ligger nummer 141 og 167 på listen og skal bruge henholdsvis en anden- og en førsteplads for at klare frisag.

Det er derfor forventet, at de i stedet kommer til at slås for at bevare deres status på den såkaldte Tour-skole.

Her er 12 danskere blandt de godt 300 spillere, der er tilbage i kampen om de minimum 25 pladser, som deles ud ved den sidste og afgørende kvalifikationsturnering om en lille måneds tid på PGA Catalunya i det nordlige Spanien.

Endelig ligger både Lasse Jensen og Jeppe Huldahl godt placeret på Challenge Touren, som er niveauet lige under European Tour.

Med placeringer som nummer 15 og 35 på den aktuelle pengeliste er de med i ræset om den top-15-placering, der også vil give adgang til de fleste European Tour-turneringer næste år.

Der resterer tre turneringer på Challenge Touren, så der kan stadig rykkes en del rundt på pengelisten.

Denne uges Perth International på European Tour spilles fra torsdag til søndag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip