Thomas Bjørn om fjerdeplads: De andre er også gode

Thomas Bjørn gik ind til golfturneringen Made in Denmark som favorit, men den danske golfstjerne måtte tage til takke med en delt fjerdeplads.

Den 43-årige dansker sluttede søndagens finalerunde af i 69 slag, to under par. Samlet endte Bjørn seks slag efter vinderen Marc Warren fra Skotland.

- Det er, hvad det er, siger Thomas Bjørn efter at have færdiggjort dagens sidste hul.

- Folk har store forventninger om, at man skal gøre det bedre, og jeg kan høre rundt omkring, at man er en skuffelse, når man ligger i top-10, men der er mange gode golfspillere i den her verden.

- Der var et par runder i midten, som ikke var 100 procent, men sådan er det.

- Jeg har altid sagt, at hver eneste gang, at jeg kan rejse hjem med en top-10-placering, så skal jeg være tilfreds, for så har jeg spillet noget god golf. Det gjorde jeg også i den her uge, fastslår danskeren.

- I dag spillede jeg rigtig godt, men løb lidt tør med putteren til sidst. Der er mange gode ting at bygge videre på, siger Bjørn, der tog en selfie med sin mobiltelefon på hul 16, hvor tusindvis af golffans havde samlet sig.

- Der er nogle tidspunkter i livet, hvor man skal gøre sådan noget. Det har været fantastisk hele ugen, og det hul går over i historien som et af de bedre på European Tour, mener Bjørn.

Golfstjernen slår fast, at han har nydt at spille på hjemmebane for op imod 80.000 publikummer i løbet af hele ugen.

- Den her uge taler for sig selv. Nogle mennesker har gjort et fantastisk arbejde for at få det til at køre. Man kan ikke sætte fingeren på noget.

- Jeg tror bare, at turneringen vil vokse sig større. Det har været en folkefest uden lige, siger Bjørn, hvis næste store mål er Ryder Cup i slutningen af september.

Nu venter der en pause, inden Thomas Bjørn skal forsvare en titel i Schweiz og en tur til Wales, inden dysten mellem Europa og USA formentlig kalder på den danske golfstjerne.

- Nu tager jeg et par uger, hvor jeg får trænet og styr på spillet, og så vender jeg tilbage, siger han.

/ritzau/