Thomas Rode forlader Kong Hans Kælder

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

I går var det slut med foie gras på Kong Hans Kælder, og til sommer takker køkkenchefen gennem 17 år, Thomas Rode, af.

Stjernekokken har valgt at forlade jobbet på michelinrestauranten for at koncentrere sig om sit arbejde med stenalderkost og sin foredragsvirksomhed.

Rodes afgang efterlader dog ikke Kong Hans Kælder uden en køkkengeneral. Løgismose-koncernen, som ejer restauranten, oplyser i en pressemeddelelse, at posten overtages af Mark Lundgaard, som i dag er køkkenchef på restaurant Sletten.

LÆS OGSÅ: Efter kritik: Nu dropper Thomas Rode og Kong Hans foie gras

Den ny chef har også en god portion erfaring med i rygsækken. Han har tidligere arbejdet i køkkenet på Falsled Kro og Ruth Hotel samt på de anderkendte udenlandske restauranter Auberge de l'ill i Alsace og Alinea i Chicago.

Thomas Rode har de seneste år brugt stadig mere tid på blandt andet tv-optrædender, kogebøger og sit stenalderkost-koncept. Han fortsætter i Løgismose-koncernen, der blandt andet også ejer Falsled Kro, Summerbird og driver vinafdelingen i Magasin.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Koncernen kom i denne uge i modvind, da dyrevelfærdsorganisationer beviste, at Løgismose brugte en fransk producent af foie gras, som mishandlede og tvangsfodrede fuglene. På grund af kritikken har Kong Hans Kælder og de øvrige Løgismose-virksomheder nu helt droppet at føre foie gras.

Mark Lundgaard starter arbejdet i Kong Hans Kælder 1. april.