Thor Möger Pedersen bliver socialdemokrat

»Mange har gennem tiden ment, at jeg i virkeligheden var socialdemokrat. Måske havde de ret. I hvert fald har jeg i dag meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokratiet,« skriver Thor Möger Pedersen.

»Det kommer nok ikke som den store overraskelse for de fleste. Det har stået klart for mig i nogen tid, at det skulle ske, men efter et hæsblæsende år som skatteminister har jeg villet koncentrere mig om min familie og mit job som TV-vært på DR2,« skriver han videre.

Thor Möger Pedersen følger dermed efter flere andre unge SFere, der har taget skiftet til S, heriblandt folketingsmedlem Jesper Petersen (S), europaparlamentsmedlem Emilie Turunen (S) og tidligere hovedbestyrelsesmedlem Nanna Westerby (S).

I oktober 2011 blev han udnævnt til skatteminister i en alder af 26 år og blev den yngste danske minister nogensinde.

Udnævnelsen førte til kritik fra flere medlemmer i SF, der ikke mente, at Thor Möger Pedersen hverken havde kompetencerne eller vælgermæssigt mandat, da han kun fik 684 personlige stemmer ved det seneste valg. Jobbet som skatteminister blev dog en kortvarig fornøjelse.

Et år senere offentliggjorde Thor Möger Pedersen selv, at han var blevet fyret fra sin post som skatteminister af den nyvalgte partileder Annette Vilhelmsen (SF). Og i januar 2013 kom det så frem, at han opgav sit folketingskandidatur for i stedet at være vært på et debatprogram på DR2.

Thor Möger Pedersen understreger, at han ikke er på vej tilbage i politik, og at hans partiskifte »ikke skal ses som andet end et udtryk for, at jeg mener, man bør bekende kulør«.

»Derfor har jeg heller ikke behov for at gå ind i en længere diskussion af årsager og bevæggrunde. Jeg vil nøjes med at ønske jer alle en god sommerferie,« skriver han.

 

Dagens Gossip