Thor Möger skal hjælpe S i valgkampen

Socialdemokraterne har ansat den tidligere skatteminister for SF Thor Möger Pedersen som ny udviklingschef.

Han skal blandt andet være med til at forberede den socialdemokratiske valgkamp op til næste folketingsvalg, oplyser partisekretær Lars Midtiby.

- Folketingsvalget nærmer sig, og vi går nu i gang med de mere intensive forberedelser. Derfor er jeg også glad for, at vi kan byde Thor Möger velkommen på holdet, siger Lars Midtiby i en kommentar.

Den 29-årige Thor Möger Pedersen, som i forvejen har skiftet parti og nu er medlem af S, tiltræder stillingen efter påske.

Dermed får Socialdemokraterne nu tilknyttet en af de centrale figurer fra tiden, hvor Villy Søvndal stod i spidsen for SF.

Her fungerede Thor Möger Pedersen som et afgørende bindeled mellem SF og Socialdemokratiet, da de to partier før valget i 2011 indgik et langt tættere samarbejde.

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Thor. Jeg kender Thor som en, der er dybt engageret i det, han arbejder med, og som samtidig er blændende godt begavet og skarpsindig, siger Lars Midtiby.

Thor Möger Pedersen var blandt andet med til at udforme det fælles S-SF udspil "Fair Løsning", som blev udgangspunktet for Helle Thorning-Schmidts (S) og Villy Søvndals valgkamp.

Efter valget blev store dele af "Fair Løsning" dog opgivet, da S og SF skulle forhandle regeringsgrundlag med De Radikale. Det førte siden til en række anklager om løftebrud mod S-R-SF-regeringen.

Efter forhandlingerne om regeringsgrundlaget var afsluttet med den unge SF-strateg som en af topforhandlerne, blev Thor Möger Pedersen udnævnt til skatteminister i en alder af blot 26 år. Han er dermed den hidtil yngste minister nogensinde.

Da Annette Vilhelmsen omkring et år senere overtog formandsposten efter Villy Søvndal, måtte Thor Möger Pedersen dog forlade posten igen.

Han blev sammen med Villy Søvndals set som en af hovedkræfterne bag SF's deltagelse i S-R-SF-regeringen. Dermed blev han også en stærk kontroversiel figur i SF, hvor dele af baglandet gav ham ansvaret for det, de opfattede som en alt for borgerlig politik.

Efter Thor Möger Pedersens farvel som skatteminister valgte en række andre unge fra SF's såkaldte børnebande at forlade partiet til fordel for Socialdemokraterne.

Det gælder blandt andre Jesper Petersen, som nu er finansordfører for S, og tidligere sundhedsminister Astrid Krag samt Mögers søster, tidligere SFU-formand Gry Möger Poulsen, og hans kæreste, Nanna Westerby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip