Thorbjørn Olesen om PGA-år: Vidste at jeg ville få tæsk

Thorbjørn Olesen har nydt at spille på PGA Touren i 2014, men som det ser ud lige nu, så er danskeren snart færdig på den amerikanske tour.

Olesen har ikke leveret topresultater i flere måneder og er ikke i nærheden af at slutte blandt de 125 spillere, der får fornyet PGA Tour-passet til næste sæson.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg tog beslutningen om at spille i USA, og jeg ville gøre det samme igen.

- Jeg har lært en masse, både personligt og golfmæssigt. Jeg har lært, hvad jeg skal gøre bedre for at kunne præstere i USA. Tidligere havde jeg kun spillet majors, og jeg vidste ikke, hvordan det var at spille på PGA Touren, siger Thorbjørn Olesen.

- Det er et stort spring fra European til PGA Touren. Det er kun en håndfuld europæere, der klarer sig godt.

- De, der kan få det til at fungere, er stærke mentalt. De fleste bor også derovre.

- Jeg er glad for, at jeg tog springet. Jeg vidste, at jeg ville få tæsk. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at jeg ville gøre det bedre, og forhåbentligt gør jeg det næste gang, siger den 24-årige dansker, hvis bedste resultat på PGA Touren i år er en delt ottendeplads tilbage i januar.

En af grundene til den knapt så gode 2014-sæson er dårlig planlægning.

- Den har ikke været god nok i USA. Jeg regnede med at komme ind i alle de normale PGA-turneringer, men det gjorde jeg ikke. Det gjorde det svært. Det havde jeg planlagt efter.

- Derfor fik jeg ikke spillet nok i starten af året, og efter et par måneder var jeg tvunget til at spille en masse for at beholde mit kort, siger Olesen.

Som medlem af PGA Touren skal man spille minimum 15 turneringer i sæsonen. Thorbjørn har kun spillet 14 turneringer, men han har alligevel fået lov til at stille til start i fire Web.com Tour Finals, hvor der spilles om 25 PGA Tour-kort til næste år.

Det er dog uvist, om Thorbjørn Olesen vil kæmpe videre for at beholde sit PGA Tour-kort eller i stedet spille nogle større turneringer på European Tour senere på sæsonen.

- Jeg skal i denne uge tage stilling til, hvad jeg gør.

- Skal jeg spille de fire turneringer i USA, hvor jeg kan få kortet tilbage, eller skal jeg holde en lille pause og gøre mig klar til den sidste del af European Tour, siger Olesen.

- Jeg har godt kunnet lide at spille i USA og være derovre, så det mest ideelle ville være at spille på begge tours. Det ville være nemmest, hvis jeg var i top-50 i verden, men det har jeg ikke været i år, siger han.

Thorbjørn Olesen deltager fra torsdag til søndag i Made in Denmark, der spilles i Himmerland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip