Thorning: Ældre danskere i Frankrig skal betale dansk skat

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) diskuterede fredag en ny dobbeltbeskatningsaftale med Frankrigs premierminister, Manuel Valls, i forbindelse med premierministerens officielle besøg i København.

Her var den danske holdning klar. Thorning står fast på, at danske pensionister, der flytter til Frankrig, fortsat skal beskattes i Danmark. Dermed er der udsigt til hårde forhandlinger, da Frankrigs udgangspunkt har været, at pensionister bør betale skat i det land, de har bopæl i.

- Vi har diskuteret det på mødet i dag, og vi vil have en konstruktiv dialog med Frankrig om det. Danmarks udgangspunkt er, at vi ønsker at bevare retten til at beskatte pensioner i hjemlandet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun henviser til de særlige danske skatteregler, som skal motivere danskerne til at indbetale mere på deres pensionsordninger:

- I Danmark har vi den ordning, at man får en skatterabat, når man betale ind til sin pension. Derfor er det også rimeligt, at man bliver beskattet i hjemlandet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed kan der være lang vej endnu, før de to lande kan indgå en ny aftale om dobbeltbeskatning, men statsministeren påpeger, at en ny dobbeltbeskatningsaftale mellem landene er et skridt på vejen mod målet om et større samarbejde mellem Danmark og Frankrig.

I begyndelsen af 2008 opsagde VK-regeringen dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Frankrig, fordi man mente, at den hidtidige aftale var til ulempe for Danmark.

Der er et trecifret millionbeløb på spil - og for Frankrig også princippet om, hvordan de mange pensionister fra andre lande, som gerne vil nyde solen og maden i Sydfrankrig, skal beskattes.

Ud over skatteregler har de to politikere også diskuteret handels-, klima-, forsvars- og udenrigspolitiske spørgsmål.

Foruden fredagens møde med Thorning har Manuel Valls haft lejlighed til at diskutere med statsministeren torsdag, hvor de to spiste middag sammen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip