Thorning afviser at give Løkke en undskyldning

Socialdemokraterne bør give Lars Løkke Rasmussen (V) en undskyldning, efter det er kommet frem, at tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) godkendte de omstridte rejseregler i klimaorganisationen GGGI. Det mener Venstres Michael Aastrup Jensen.

Det var de ekstravagante rejseregler, der gjorde det muligt for Lars Løkke Rasmussen at rejse på dyre førsteklassesbilletter for bistandsmidler. Det har i ugevis ført til kritik af Venstres formand fra blandt andre Socialdemokraterne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser dog at give en undskyldning.

- De her to ting har intet med hinanden at gøre overhovedet. Der er ingen, der har diskuteret, at der har været rejseregler. Det her er spørgsmålet om, hvor rejsereglerne er besluttet, og det har intet med rejserne at gøre.

Spørgsmål: Er det ikke svært at bebrejde Løkke, at han har rejst på første klasse, når man selv har godkendt reglerne?

- Det er et mellemværende mellem Lars Løkke Rasmussen og GGGI. Regeringens holdning er uændret. Vi mener ikke, at man skal anvende bistandsmidler til at rejse på første klasse, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lars Løkke Rasmussen har siden juni 2012 været formand for GGGI, som Danmark har støttet med 90 millioner kroner fra udviklingsbistanden.

GGGI kom for alvor i offentlighedens søgelys i starten af oktober 2013, hvor Ekstra Bladet skrev, at formand Lars Løkke Rasmussen har været på 15 rejser, der tilsammen løber op i over en million kroner.

Pengene var ifølge Ekstra Bladet gået til flyrejser på 1. klasse, luksushoteller og limousiner. Løkkes kone har også fået en rejse betalt af GGGI.

Siden er det også kommet frem, at Lars Løkke Rasmussen fik udbetalt diæter for omkring 8700 kroner i 2012, selvom Løkke har nægtet enhver udbetaling det år fra GGGI.

/ritzau/

 

Dagens Gossip