Thorning afviser kritik i solcellesag

24/10/2013 17:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener ikke, at der er noget odiøst i, at hun sammen med den øvrige regeringstop har opponeret imod, at Rigsrevisionen ser forarbejdet til den stærkt kritiserede solcellelov efter i sømmene.

For det er slet ikke Rigsrevisionens, men Folketingets opgave, siger statsministeren på et pressemøde med danske journalister i Bruxelles, hvor hun torsdag og fredag deltager i et EU-topmøde.

- I forhold til lovforberedelsen er det jo dybest set Folketingets opgave at kontrollere, om en regering forbereder sine love ordentligt og stille de nødvendige spørgsmål i forhold til lovforberedelsen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Sammen med De Radikales leder, Margrethe Vestager, SF's formand, Annette Vilhelmsen, og finansminister Bjarne Corydon (S) har hun skrevet et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

Det sker, efter at statsrevisorerne har bedt Rigsrevisionen se på solcellesagen.

- Jeg er meget optaget af, at Rigsrevisionen skal løse de opgaver, som den er sat til at løse. Men i forhold til det lovforberedende mener regeringen ikke, at Rigsrevisionen har en opgave, og derfor har vi skrevet brevet, siger hun.

Sagen drejer sig om flere huller i solcelleloven, som utilsigtet gav særdeles lukrative ordninger i forhold til opsætning af solceller, og som i foråret kostede klimaminister Martin Lidegaard (R) en næse i Folketinget.

Men statsministeren undrer sig over, hvad Rigsrevisionen konkret skal undersøge.

- Hvad skal de måle? Hvad er normerne for lovforberedelse, spørger hun.

Oppositionen beskylder regeringstoppen for at prøve at presse Rigsrevisionen og statsrevisorerne til at droppe granskningen af solcellesagen.

Men det afviser Thorning. Ligesom hun afviser, at regeringen prøver at skjule noget:

- Det handler overhovedet ikke om det spørgsmål. Det handler om, hvad der er Rigsrevisionens opgave, hvad der er en regerings opgave, og dybest set også hvad der er Folketingets opgave.

- Man skal huske på, at det er Folketinget, der er ansvarlig for at vedtage de love, en regering kommer med, siger statsministeren.

/ritzau/