Thorning afviser spekulation: Glæder mig til det er slut

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gentager ved sin ankomst ved EU-topmødet i Bruxelles, at hun ikke er kandidat til posten som EU-præsident.

Hun vil heller ikke sige, om hun mener, at den polske premierminister, Donald Tusk, der omtales som favorit til posten, er et godt bud som EU-præsident.

- Jeg vil ikke gå ind i den slags spekulationer. Jeg vil ikke udtale mig om specifikke personer. Jeg er sikker på, at når vi kommer ud i dag, har vi fundet en person, som vi alle kan bakke op om, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den danske statsminister, som også har været nævnt flittigt i europæiske medier som kandidat til EU-præsidentposten, har et utal af gange sagt, at hun ikke er kandidat til posten. Det gentog hun lørdag.

- Det har været et langt forløb, og jeg ser frem til, at det er et overstået kapitel, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi skal finde en udenrigschef og en formand for Det Europæiske Råd. Det vigtigste er, at vi kan få en dygtig person, som kan samle rådet.

De 28 stats- og regeringschefer skal lørdag forsøge at blive enige om, hvem der skal afløse EU's præsident, Herman Van Rompuy, og EU's udenrigschef, Catherine Ashton, senere på året.

De europæiske ledere nominerede i juni luxembourgeren Jean-Claude Juncker til posten som formand for EU-Kommissionen, og i juli blev han valgt efter afstemning i parlamentet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip