Thorning afviser spekulation: Glæder mig til det er slut

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gentager ved sin ankomst ved EU-topmødet i Bruxelles, at hun ikke er kandidat til posten som EU-præsident.

Hun vil heller ikke sige, om hun mener, at den polske premierminister, Donald Tusk, der omtales som favorit til posten, er et godt bud som EU-præsident.

- Jeg vil ikke gå ind i den slags spekulationer. Jeg vil ikke udtale mig om specifikke personer. Jeg er sikker på, at når vi kommer ud i dag, har vi fundet en person, som vi alle kan bakke op om, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den danske statsminister, som også har været nævnt flittigt i europæiske medier som kandidat til EU-præsidentposten, har et utal af gange sagt, at hun ikke er kandidat til posten. Det gentog hun lørdag.

- Det har været et langt forløb, og jeg ser frem til, at det er et overstået kapitel, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi skal finde en udenrigschef og en formand for Det Europæiske Råd. Det vigtigste er, at vi kan få en dygtig person, som kan samle rådet.

De 28 stats- og regeringschefer skal lørdag forsøge at blive enige om, hvem der skal afløse EU's præsident, Herman Van Rompuy, og EU's udenrigschef, Catherine Ashton, senere på året.

De europæiske ledere nominerede i juni luxembourgeren Jean-Claude Juncker til posten som formand for EU-Kommissionen, og i juli blev han valgt efter afstemning i parlamentet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip