Thorning: Bådflygtninges død er en ufattelig katastrofe

- Der er desværre ingen lette løsninger.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der mandag kommenterede situationen i Middelhavet, hvor i hundredvis af migranter frygtes omkommet i endnu et skibsforlis med flygtninge på vej mod Europa.

- Der er tale om en menneskelig katastrofe, som vi næsten ikke kan forstå. Den tragedie viser, at der ikke er nogen grænser for den kynisme, der præger menneskesmuglerne, siger Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i København med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, der er på besøg i Danmark.

- Det er brutal kynisme, når man først lænser stakkels mennesker for penge og derefter sætter dem på faldefærdige både, siger hun.

- Det er et kolossalt problem, men desværre findes der ikke nogen lette løsninger. Det skal håndteres i det europæiske samarbejde, lyder det fra statsministeren, der fastslår, at indsatsen skal have ben at gå på.

- Det handler om hjælp, når ulykken sker, om at sikre, at vi er bedre til at få fat i menneskesmuglere, og om at vi i det hele taget har en bedre indsats i de lande, flygtningene kommer fra.

Mange flygtninge søger mod Europa fra Libyen - et land, der har været præget af kaos, siden den Nato-ledede operation førte til daværende diktator Muammar Gaddafis fald.

Og Nato er klar med "kapacitetsopbygning" i Libyen - bare ikke lige nu, understreger Nato-chef Stoltenberg på pressemødet med den danske statsminister.

- Det kræver, at sikkerhedssituationen gør det muligt, Men det er ikke tilfældet i dag, men FN forsøger jo at få en våbenhvile i gang. Hvis det kommer på plads er, Nato klar til at bidrage, siger Jens Stoltenberg.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip