Thorning efter angreb: Vi må vurdere behov for tiltag

- Jeg har meget stor tillid til, at de danske myndigheder og dansk politi yder den sikkerhed, som vi har behov for.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som ikke umiddelbart er parat med nye bevillinger til PET og de danske myndigheder eller lovstramninger efter angrebet på det franske, satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Det kan dog komme, når omstændighederne bag angrebet er klarlagt.

- Jeg mener altid, at man skal vurdere situationen. Og når vi har større overblik over situationen, så skal vi vurdere, om der er behov for yderligere tiltag, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener, at PET og de danske myndigheder har vist, at de kan afværge terrorangreb. Dermed henviser statsministeren til, at de danske myndigheder blandt andet har afværget angreb mod Jyllands-Posten, tegneren Kurt Vestergaard og også bombetrusler.

- I forhold til den konkrete situation i Danmark skal man huske på, at vi igennem længere tid har vurderet, at vi har en alvorlig terrortrussel mod Danmark. Den vurdering har været rigtig, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg har meget stor tillid til, at de danske myndigheder og dansk politi yder den sikkerhed, som vi har behov for, siger Thorning.

Hun fastslår samtidig, at alle partier i Folketinget står samlet i kampen for ytringsfriheden.

- Der er altid behov for politisk handling mod ekstremisme. Den kamp skal vi tage hver eneste dag i samtalen med hinanden. Der er der meget bred opbakning til i Folketinget, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip