Thorning efterlyser brede politiske aftaler om udlændinge

Hun sagde det igen og igen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun sammen med justitsminister Mette Frederiksen (S) torsdag fremlagde partiets udlændingeudspil, "Vi skal kunne følge med": Dansk udlændingepolitik bør håndteres gennem brede politiske aftaler.

Budskabet kommer efter flere dages intens debat om udlændinge og asylansøgere, og hvor blandt andet Venstre har fremlagt et udspil, der lægger op til at skære i ydelser til flygtninge.

- Det er vores ambition at stå i spidsen for brede aftaler på udlændingeområdet efter valget, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt under præsentationen af S-udspillet, der blandt andet lægger op til at bruge penge fra udviklingsbistanden på asylområdet.

Helt specifikt adresserede statsministeren Venstre:

- Venstre og Socialdemokraterne bør kunne mødes om brede, udlændingepolitiske aftaler, lyder det fra statsministeren.

Justitsminister Mette Frederiksen supplerer:

- Vi beder med fremstrakte hænder Folketingets partier om at gå ind i et konstruktivt samarbejde, siger hun.

Udlændingedebatten har ganske som vanligt fyldt meget i valgkampen, især i de seneste dage.

Venstre anklager regeringen for at have lempet på udlændingeområdet adskillige gange, men statsministeren fastholder, at regeringen har stået bag den første stramning af asylpolitikken i 12 år (reglerne om familiesammenføring, red.) og at stramningen er "effektiv".

Men i timerne op til, at Socialdemokraterne præsenterede sit udspil, gik regeringspartnerne hos De Radikale ud med en melding om, at regeringen har lempet - eller forbedret, som selv partiet omtaler det - udlændingepolitikken mere end 40 gange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip