Thorning: Ej min opgave at mene noget om tegninger

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke forholde sig til den Muhammed-tegning, som formentlig gjorde den svenske tegner Lars Vilks til terrormål ved et debatmøde i København.

- Jeg synes ikke, det tilkommer mig at have holdninger til specifikke ytringer eller specifikke tegninger. Det er ikke det, jeg skal som statsminister.

- Enhver må have de holdninger, de har til de tegninger. Det er ikke min opgave, siger statsministeren til Jyllands-Posten.

Da Muhammed-krisen rasede i 2006, mente hun det modsatte. I Folketinget krævede hun som oppositionsleder, at "statsministeren og regeringen tager afstand fra de pågældende tegninger."

Om tegningerne, der blev bragt i Jyllands-Posten i efteråret 2005, sagde hun dengang:

- Jeg ville ikke have bragt den tegning, hvor Muhammed har en bombe på hovedet.

Diskussionen om, hvorvidt danske medier i dag bør bringe Muhammed-tegninger, vil hun heller ikke ind i.

- Det er ikke os politikere, der skal sidde og sige op eller ned til en tegning, siger Thorning i et interview med avisen, hvor hun gør status over den forgangne uge.

Et af de centrale spørgsmål i diskussionen om tegningerne handler om, hvorvidt muslimer skal finde sig i hån, spot og latterliggørelse.

Efter terrorattentaterne i København, som sidste weekend kostede en 55-årig filminstruktør og en 37-årig jødisk vagt livet, mener statsministeren, at det er vigtigere at diskutere samling mellem muslimer og ikke-muslimer.

- Det er ikke det vigtigste i den her uge at gå tilbage til den diskussion. Vi har en meget udstrakt ytringsfrihed i Danmark. Den skal vi naturligvis værne om. Det gør vi også alle sammen og har gjort. Det vigtigste i denne uge er, at der ikke sås splid, siger hun.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, frygter, at Thornings udtalelser får konsekvenser:

- Hvis vi ikke har en holdning, frygter jeg, at det forstærker selvcensur og frygt, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip