Thorning: EU-topmøde skal sætte gang i væksten i Europa

Det står så galt til med økonomien i Europa, at der er brug for, at statslederne i EU stikker hovederne sammen og finder løsninger på de økonomiske problemer i EU's medlemslande.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter et møde mellem de europæiske socialdemokratiske partiledere i Paris lørdag.

- Det, vi har primært har været optaget af i dag, er den manglende vækst i Europa. Der er ikke nok gang i væksten, og der skabes ikke nok arbejdspladser i Europa. Det er alle socialdemokraterne, der er samlet her i dag, dybt bekymrede for, siger statsministeren til TV2 News.

- Det er også derfor, vi lægger op til at indkalde til et særligt topmøde, hvor vi skal diskutere vækst og beskæftigelse, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed støtter de europæiske socialdemokrater ønsket fra Italiens premierminister Mateo Renzi om et topmøde med udfordringerne for den økonomiske vækst på dagsordenen.

Ifølge Reuters siger den franske præsident François Hollande, at topmødet med deltagelse af EU's 28 lande vil finde sted den 6. oktober i Italien.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi på den måde har lagt grunden for, at vi fastholder fokus på vækst, siger Helle Thorning-Schmidt.

Italien, der i øjeblikket har EU-formandskabet og er EU's tredjestørste økonomi, har alvorlige problemer. Fredag kom det frem, at landet havde negativ vækst på 0,2 procent i andet kvartal af 2014 og dermed er i en såkaldt "triple dip" recession.

En recession er defineret som to eller flere på hinanden kvartaler med faldende vækst i landets bruttonationalprodukt. Dobbeltdip er, når det sker igen kort efter, man troede, at der var rettet op, mens triple dip betyder, at det sker tredje gang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip