Thorning: Færre skal falde ud efter ny dagpengereform

Skrevet af admin

10/10/2014

Mest læste i dag

Et nyt dagpengesystem, som regeringens egen dagpengekommission i øjeblikket arbejder på at komme med forslag til, skal resultere i, at færre mennesker "falder ud".

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt torsdag under Folketingets åbningsdebat.

Statsministeren har tidligere understreget - det var på Socialdemokraternes kongres i sidste måned - at hun har en "dybtfølt modstand" mod de dagpengeregler, som hendes regeringspartner hos de Radikale lagde stemmer til i 2010 sammen med den daværende VK-regering og Dansk Folkeparti.

- Man skal ikke være i tvivl om Socialdemokraternes holdning til det, vi ønsker med et nyt dagpengesystem. Vi ønsker et dagpengesystem, der giver større tryghed, og hvad betyder så det? Det betyder, at færre skal falde ud af dagpengesystemet, siger statsministeren.

- Og hvis Dansk Folkeparti ellers holder fast i det, de mener nu, så skulle der være god mulighed for det efter næste valg, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Hun afviste samtidig at overhale kommissionen inden om med hurtige aftaler "over en flæskesteg" i Finansministeriet.

- Jeg synes ikke, at tiden er inde til forhastede ændringer i forhold til dagpengesystemet. Vi skal tage os god tid og lytte til den dagpengekommission, vi har nedsat. Vi ønsker et dagpengesystem, hvor færre falder ud af systemet, og som har bred opbakning her i Folketinget, siger Thorning.

Diskussionen om dagpengereformen er sikker som amen i kirken, når regeringen inviterer til årets finanslovforhandlinger. Således også i år, hvor Enhedslisten som vanligt - og nu med rygstøtte fra det tidligere regeringsparti SF - har sat dagpengene på listen over krav til en finanslov.

/ritzau/