Thorning giver fortsat ikke klart svar om Junker

Han er erfaren, ja. Og pragmatisk. Men længere går statsminister Helle Thorning-Schmidt(S) ikke i sin karakteristik af den luxembourgske favorit til at indtage posten som formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker.

Det står fast efter torsdagens møde mellem den danske statsminister og den tyske forbundskansler Angela Merkel i Berlin.

Merkel gentog eller torsdag hendes støtte til Juncker, men Thorning-Schmidt - der selv er et varmt navn på den diplomatiske rygtebørs til at spille en rolle i fordelingen af EU-topposter - fastholder, at hendes valg afhænger af, om personen bakker op om Danmarks prioriteter.

- Jeg synes, at Juncker kan være en god kandidat. Jeg kender Juncker rigtig godt, og jeg arbejder tæt sammen med ham. Han er en pragmatisk person, og selvfølgelig meget erfaren i forhold til det europæiske samarbejde, lyder det fra statsministeren.

- Men det, der er vigtigt for os lige nu, er, at vi kan finde en kandidat, der siger ja til de prioriteter, vi nu har for det europæiske samarbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

Her nævner statsministeren tre ting: En ny kommissionsformand skal for det første "holde sammen på alle medlemslandene", støtte "vækst og beskæftigelse" og "respektere nærhedsprincippet", fastslår Thorning-Schmidt.

- Og den kandidat, der kan støtte det, det kan også være en god kandidat for Danmark, understreger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip