Thorning har drøftet kommissærpost med Juncker

Skrevet af admin

16/07/2014

Mest læste i dag

Mens flere af EU's medlemslande allerede har sat navn på, hvem de sender til Bruxelles som deres kandidater til de 28 poster i den kommende EU-Kommission, sættes der stadig spørgsmålstegn ud for Danmark.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde onsdag eftermiddag et møde med luxembourgske Jean-Claude Juncker, der tirsdag blev bekræftet som kommende kommissionsformand, og som nu skal til at samle sit hold.

Men på vej ind til EU-topmødet i Bruxelles onsdag aften ønsker statsministeren ikke at sige, hvem hun over for Jean-Claude Juncker har foreslået som ny dansk EU-kommissær og dermed afløser for klimakommissær Connie Hedegaard.

- Siden det tydede på, at det var Jean-Claude Juncker, som skulle blive formand for Kommissionen, har jeg løbende haft en samtale med ham, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg har også diskuteret forskellige kommissærer og funktionsposter, men jeg tror, at jeg vil holde det mellem kommissionsformanden og mig selv, da det vil tjene danske interesser bedst, fortsætter statsministeren.

Socialdemokraterne Christine Antorini, Mette Gjerskov og Morten Bødskov er blandt de navne, der tidligere er blevet nævnt som mulige kandidater til den danske post i EU-Kommissionen.

Efter planen skal den nye kommission være på plads den 1. november i år, men udnævnelsen kan trække i langdrag, hvis det samlede hold støder på modstand i EU-Parlamentet.

/ritzau/