Thorning har ingen kommentarer til Søvndals afgang

Med først Morten Bødskovs (S) bebudede afgang som justitsminister tirsdag og Villy Søvndals (SF) forventede afgang som udenrigsminister onsdag er der lagt op til en større ministerrokade.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til det, hun kalder en "erfarer-historie".

- Jeg har ikke nogen kommentarer. Det har jeg aldrig til den slags spørgsmål, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Det har jeg selvfølgelig, når vi laver rokaden. Og det gør vi i morgen, siger hun.

Det er TV2 News, der erfarer, at Søvndal stopper og bliver erstattet af Holger K. Nielsen som udenrigsminister.

Ifølge tv-stationen bliver Holger K. Nielsen afløst som skatteminister af SF-partifællen Pia Olsen Dyhr.

Hun er i øjeblikket transportminister, men hvem, der erstatter hende, er i øjeblikket uklart, ligesom der heller ikke er noget fremme om, hvem der afløser Bødskov på posten som justitsminister.

Bødskov trak sig tirsdag, fordi han havde løjet for Folketingets Retsudvalg og dermed mistede tilliden fra regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, så der var under alle omstændigheder lagt op til en rokade en af de nærmeste dage.

Villy Søvndal blev ramt af en blodprop i hjertet i slutningen af oktober, og kort efter blev Søvndals kone, Heidi Perto, ramt af et hjerteanfald.

Derfor meddelte Søvndal i begyndelsen af november, at han ville tage en kortere orlov for at pleje familien og vende tilbage til sit arbejde som udenrigsminister 20. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip