Thorning holder pressemøde kort før tidsfristens udløb

Mandag klokken 11.00 møder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) pressen ved det første formaliserede pressemøde i Statsministeriet, siden hun under stor diskussion valgte at droppe de faste ugentlige møder med pressen.

Hendes beslutning om at droppe tirsdagspressemøderne skete som en direkte konsekvens af, at Folketinget har taget en ny debatform i brug, hvor statsministeren skal i en såkaldt spørgetime i Folketingssalen to tirsdage om måneden.

Hun lovede i den forbindelse, at hun ville holde et egentligt pressemøde én gang om måneden, og det er altså det, hun holder mandag, få dage før månedens udløb.

- Statsministeren lægger vægt på fortsat at være tilgængelig for pressen i forbindelse med deltagelse i Folketingets arbejde, besøg, særskilte pressemøder i Spejlsalen og i forbindelse med politiske udspil, som Statsministeriet skrev i pressemeddelelsen.

Der er ikke en egentlig dagsorden på programmet, men det er ventet, at Thorning kommer til at forholde sig til udenrigsminister Villy Søvndal (SF) blodprop, de igangværende finanslovforhandlinger, den grønlandske urandebat og mulige amerikanske aflytninger.

Det nye koncept med spørgetimen og det efterfølgende uformelle møde med pressen er allerede blevet taget i brug.

I spørgetimen får lederne af partierne uden for regeringen mulighed for at stille direkte spørgsmål til statsministeren, der ikke på forhånd får oplyst, hvad hun vil blive spurgt om.

Det var i forbindelse med den første spørgetime, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, gjorde sig uheldigt bemærket med sin kommentar om, hvor meget 2000 kroner mere om måneden egentlig betyder for en dansk familie.

/ritzau/

 

Dagens Gossip