Thorning i 1. maj-tale: Dagpenge må ikke blive dyrere

Socialdemokraterne ønsker et nyt dagpengesystem. Reglerne for genoptjening fungerer ikke godt nok, og færre skal falde ud.

Sådan lyder budskabet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i hendes tale på arbejdernes internationale kampdag 1. maj, som statsministeren indleder hos Socialdemokraterne i Randers.

- Vi skal have et dagpengesystem, hvor færre falder ud, og hvor der er mere tryghed. Og kære venner, det får vi, forsikrer Helle Thorning-Schmidt.

- Reglerne for genoptjening fungerer ikke godt nok. Og derfor skal de nytænkes.

Men samtidig understreger hun, at der ikke kommer flere penge til området.

- Men vi siger også klart, at vi har de penge, vi har. Dagpengesystemet må ikke blive dyrere, fastslår Thorning.

Hun forklarer desuden, at hun ønsker et bredt flertal bag et nyt dagpengesystem.

- Vi siger nej tak til flere hovsaløsninger og blokpolitik. Et nyt dagpengesystem skal være robust og holde længe, lyder det fra statsministeren.

Dagpengesystemet har martret Socialdemokraterne gennem hele regeringsperioden.

Den tidligere VK-regering gennemførte en reform af systemet med støtte fra De Radikale og Dansk Folkeparti, og den reform fik De Radikale siden gennemtrumfet som regeringens politik.

Reformen halverede dagpengeperioden fra fire til to år, mens genoptjeningsperioden blev fordoblet fra seks måneder til et år.

Thorning gør, hvad hun kan for at fremhæve, at det var Dansk Folkepartis nuværende leder, Kristian Thulesen Dahl, der stod bag den udskældte reform.

- I 2010 fik Kristian Thulesen Dahl en idé. En rigtig dårlig idé. Over en omgang flæskesteg ændrede han sammen med Lars Løkke dagpengesystemet. Siden har over 50.000 mistet deres dagpenge, siger Thorning.

Hun sender samtidig en klar opfordring til SF og Enhedslisten, der nok er parlamentarisk grundlag for Thornings regering, men ikke af den grund har holdt sig tilbage for at kritisere regeringen, blandt andet på grund af dagpengesystemet.

- Er det ikke på tide, at I stopper med at sige, at det er socialdemokraterne, der ikke ønsker et nyt dagpengesystem? Når nu alle ved, at dagpengesystemet er Kristian Thulesen Dahls ansvar, spørger statsministeren retorisk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip