Thorning i første geled for franske terrorofre

45 af verdens ledere gik arm i arm gennem gaderne i Paris til ære for ofrene af tre terroristers værk i Frankrig.

Midt i kæden gik den franske præsident Hollande og den tyske forbundskansler Merkel, men også den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) viste sin støtte i første geled i antiterror-marchen gennem Paris søndag.

Statsministeren havde den britiske premierminister David Cameron i sin højre arm ved Place De La Republique. Bagved stod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), mens op mod 2200 betjente og soldater omringede marchen for sikkerhedens skyld.

For en stund blev andre stridigheder gemt væk og i rækken af statsledere i første række var israelske premierminister Benjamin Netanyahu få meter fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas. En terrorist dræbte fire jøder i et supermarked i Paris fredag.

Statslederne gik med i marchens hjerte, men det taktfaste opråb kom fra de op mod en million franskmænd, der viste støtte til de 17 ofre for terroristernes dræbende skud.

- Liberté, Charlie, Liberté, Charlie, lød det i kor med henvisning til ytringsfriheden og satirebladet Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt af brødrende Kouachi onsdag, som hævn for at tegne profeten Muhammed.

Marchen kan være den største demonstration i Frankrig i nyere tid. Mange havde behov for at vise sammenhold, efter at terroristernes forsøg på at skabe frygt.

- Jeg er her for at vise terroristerne, at de ikke har vundet. Det bringer i stedet folk sammen på tværs af alle religioner, sagde 34-årige Zakaria Moumni iført et fransk flag til nyhedsbureauet Reuters.

En række justitsministre var i Paris for at diskutere redskaber til at bekæmpe terror, og i februar er den amerikanske præsident, Barack Obama, vært for et stort anti-terrormøde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip