Thorning: Ingen sanktioner mod Israel

Den danske regering kommer ikke til at arbejde for sanktioner mod Israel.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for Jyllands-Posten, efter at udenrigsministeren har luftet tanken i forbindelse med kommende fredsforhandlinger mellem Israel og Hamas oven på en blodig sommer i Gaza-striben.

- Regeringen agter på ingen måde at indføre sanktioner mod Israel, og det tror jeg heller ikke bliver en diskussion i EU, siger Thorning til avisen i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York.

Så sent som mandag luftede udenrigsminister Martin Lidegaard (RV) ellers en forventning om mulige sanktioner, hvis ikke Israel lægger stilen om i de kommende forhandlinger.

Lidegaard varslede sågar, at han selv ville fremføre forslaget på det næste møde mellem EU's udenrigsministre.

- Hvis der ikke sker noget i fredsforhandlingerne denne gang, og hvis vi ikke ser et nyt reaktionsmønster fra Israels side, så kommer vi til at diskutere muligheden for nye skridt, herunder ændringer i vores handelsrelationer med Israel, sagde han til Jyllands-Posten.

Men nu bliver den melding altså undsagt af statsministeren.

Under de kommende fredsforhandlinger i Kairo skal Israel og Hamas blandt andet diskutere fangeudveksling.

Under de seneste uroligheder i Gaza blev flere end 2100 personer dræbt - størstedelen civile. På israelsk side mistede 73 personer livet - størstedelen soldater.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip