Thorning: Ingen sanktioner mod Israel

Den danske regering kommer ikke til at arbejde for sanktioner mod Israel.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for Jyllands-Posten, efter at udenrigsministeren har luftet tanken i forbindelse med kommende fredsforhandlinger mellem Israel og Hamas oven på en blodig sommer i Gaza-striben.

- Regeringen agter på ingen måde at indføre sanktioner mod Israel, og det tror jeg heller ikke bliver en diskussion i EU, siger Thorning til avisen i forbindelse med FN's Generalforsamling i New York.

Så sent som mandag luftede udenrigsminister Martin Lidegaard (RV) ellers en forventning om mulige sanktioner, hvis ikke Israel lægger stilen om i de kommende forhandlinger.

Lidegaard varslede sågar, at han selv ville fremføre forslaget på det næste møde mellem EU's udenrigsministre.

- Hvis der ikke sker noget i fredsforhandlingerne denne gang, og hvis vi ikke ser et nyt reaktionsmønster fra Israels side, så kommer vi til at diskutere muligheden for nye skridt, herunder ændringer i vores handelsrelationer med Israel, sagde han til Jyllands-Posten.

Men nu bliver den melding altså undsagt af statsministeren.

Under de kommende fredsforhandlinger i Kairo skal Israel og Hamas blandt andet diskutere fangeudveksling.

Under de seneste uroligheder i Gaza blev flere end 2100 personer dræbt - størstedelen civile. På israelsk side mistede 73 personer livet - størstedelen soldater.

/ritzau/