Thorning: Intet tyder på han var en del af en celle

Den foreløbige efterforskning af weekendens skudangreb mod et debatmøde og en synagoge i København tyder ikke på, at den formodede gerningsmand har været en del af en terrorcelle.

Det oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et internationalt pressemøde mandag eftermiddag.

- Jeg vil gøre det helt klart, at vi på nuværende tidspunkt ikke har nogen indikation af, at han var en del af en celle, lyder meddelelsen fra statsministeren.

Hun tøver imidlertid ikke med at betragte weekendens hændelser som et terrorangreb.

- Danmark blev ramt af terrorisme, konstaterer statsministeren i sin indledende erklæring på pressemødet.

Adspurgt, hvorfor regeringslederen drager denne konklusion, medgiver Helle Thorning-Schmidt, at oplysningerne om den formodede gerningsmands motiver fortsat er sparsomme.

- Vi har meget få detaljer om, hvad den her person tænkte, og hvad hans motiver var, konstaterer statsministeren, som dog påpeger:

- Men bedømt på, hvad han gjorde, så efterforsker vi det her som et terrorangreb, fordi han angreb et åbent debatmøde og en jødisk synagoge. Derfor betragter vi det her som et terrorangreb.

Meldingen kommer kort efter, at to mænd, der sigtes for at have bistået den 22-årige formodende gerningsmand bag weekendens terror-attentater, blev fængslet i 10 dage.

Kendelsen er afsagt efter et flere timer langt grundlovsforhør i Dommervagten på Politigården i København.

Københavns Politi har sigtet de to for medvirken til drab, drabsforsøg og grov vold. Desuden sigtes de for at have overtrådt straffelovens våbenparagraf.

/ritzau/

 

Dagens Gossip