Thorning: Jeg fører ikke skræmmekampagne mod Løkke

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun fører skræmmekampagne mod Venstre og dets formand, Lars Løkke Rasmussen.

Da Thorning udskrev folketingsvalget, gjorde hun valgkampen til et opgør om velfærd og nulvækst - eller udgiftsstop, som Venstre kalder det - og om hvem, der skal være statsminister i Danmark: Hun eller Lars Løkke Rasmussen.

Thorning mener, at flere års nulvækst er et eksperiment. Hun afviser Venstre-udtalelser om, at valgkampen bliver en folkeafstemning om, hvorvidt hun begik løftebrud i valgkampen 2011 med planen "Fair Løsning" sammen med SFs daværende formand, Villy Søvndal.

- Det handler om, at vi gerne vil fortsætte det arbejde, vi nu har lagt i de sidste tre et halvt år. Jeg ønsker mandat til at fortsætte arbejdet i Danmark. Vi er ude af krisen. Vi er på en sikker vej. Her skal vi blive, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi skal ikke eksperimentere med dansk økonomi. Der er ingen tvivl om, at nulvækst i en meget lang årrække er og bliver et eksperiment, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren uddeler Socialdemokraternes symbol, røde roser, ved Nørreport Station i København - en halv time før, at hendes politiske hovedmodstander, Lars Løkke Rasmussen, møder op foran Nørreport Station.

/ritzau/

 

Dagens Gossip