Thorning: Jeg har tillid til Løkke som GGGI-formand

21/10/2013 14:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Selvom oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) har rejst på første klasse ni gange for danske bistandskroner i sit virke som formand for klimaorganisationen GGGI, stoler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortsat på ham som GGGI-formand.

- Jeg synes, at vi gør det godt i GGGI.

- Jeg synes, at det er en vigtig international organisation, og jeg har stadig tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand, siger hun til TV2 News.

GGGI står for Global Green Growth Institute og modtager 90 millioner i danske bistandskroner over en treårig periode for at fremme grøn vækst i fattige lande.

Siden sommeren 2012 har Lars Løkke Rasmussen siddet på formandsposten i GGGI's bestyrelse, hvor han har fløjet på luftfartens ypperste niveau adskillelige gange.

Flybilletterne alene skulle have kostet samlet 770.000 kroner.

Lars Løkke Rasmussen beklagede søndag på et næsten fire timer langt pressemøde sine dyre luksusrejser.

Samtidig afviste Venstre-formanden dog at betale pengene tilbage. Og det er tilsyneladende i orden med udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

- Vi vil ikke kræve pengene betalt tilbage. Det er et anliggende for bestyrelsen. Danmark vil ikke kræve, at det sker.

- Rejsereglerne var, som de var. De var ikke fornuftige. Men Lars Løkke Rasmussen har fulgt rejsereglerne. Og der stopper sagen for os, siger udviklingsministeren til TV2 News.

GGGI, der har hovedsæde i Sydkorea, blev for et år siden afsløret af den sydkoreanske rigsrevision for omfattende korruption og misbrug af offentlige midler,

Christian Friis Bach kræver derfor nu en grundig redegørelse om GGGI's økonomistyring.

/ritzau/