Thorning: Køn fylder for meget i dansk politik

Skrevet af admin

17/01/2016

Mest læste i dag

De seneste år har en række kvinder siddet på formandsposterne i danske partier.

Alligevel forlader Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), dansk politik med en afskedssalut om, at hun har været udsat for helt anderledes, kønsbetingede vilkår end sine mandlige forgængere på landets øverste politiske post.

Det skriver Politiken.

- Der er rigtig meget køn i dansk politik, siger Helle Thorning til avisen.

- Det har irriteret mig, at det er sådan. Der er meget mere køn, end man går og tænker over i dagligdagen. Når jeg får lidt mere tid, skal jeg skrive en bog om det, fordi det gælder ikke kun i Danmark. Det gælder i alle vestlige lande, jeg kender til, siger hun.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt har forskellen ikke mindst bestået i, at kvinder skal forholde sig til en bredere palet af spørgsmål end mænd.

- Det kan handle om vores hår og vores tasker, og om hvad vi har på, og hvor høje hæle vi har. Der er rigtig mange af den slags vurderinger, siger hun til Politiken.

I begyndelsen af Thornings politiske karriere fik hun blandt andet tilnavnet "Gucci-Helle", der gik verden rundt.

Kvinfos direktør, Nina Groes, giver Helle Thorning-Schmidt "fuldstændig ret".

- Den politiske debat og tone er altid hård, men den får bare en anden dimension, når det handler om kvinder med hensyn til, hvilke ting man angriber. Det kan være det her med udseendet og med det seksuelle, siger Nina Groes til Politiken.

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) mener også, at Thorning har en pointe, for "det er sgu sværere at begå sig for en kvindelig toppolitiker, end det er for en mand", siger han til Politiken.

Thorning fortalte i sidste uge, at hun siger farvel til dansk politik til fordel for et direktørjob i Save the Children International.

/ritzau/