Thorning: Mette F. er meget stolt af regeringen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan ikke få øje på, at hendes egen beskæftigelsesminister og partifælle, Mette Frederiksen, skulle være ude med riven efter regeringstoppen i et omdiskuteret interview i Dagbladet Børsen torsdag.

I interviewet siger Mette Frederiksen, at vejen ud af partiets krise er at lytte til vælgerne, ligesom hun taler om en tillidskløft mellem partiet og dets vælgere.

Men det er på ingen måde en kritik af, at regeringstoppen har lyttet for lidt til vælgerne og taget deres bekymring alvorligt, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

- Det synes jeg, ikke er det, som Mette Frederiksen siger. Jeg synes, hun siger, at vi skal lytte til vælgerne. Og i øvrigt er hun meget stolt - ligesom jeg er - af de resultater, vi har skabt i løbet de sidste to et halvt år, lyder det fra statsministeren.

- Jeg er helt enig i, at vi skal have respekt for vælgerne. Det tror jeg, at alle politikere har, siger hun til TV2 News.

Til Børsen siger Mette Frederiksen, at Socialdemokraterne er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt for at vinde befolkningens tillid.

- Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan man tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl.

- Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere, siger hun.

For få uger siden brød der en intern debat ud hos Socialdemokraterne. Flere lokalformænd og borgmestre gik i medierne og kritiserede partiformanden, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Mette Frederiksen betragtes bredt som kronprinsesse i det store regeringsparti og som favorit til at overtage posten efter Helle Thorning-Schmidt, når den tid måtte komme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip