Thorning og Løkke: Intet håndslag på skat og udlændinge

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Socialdemokraterne forsøgte torsdag at lukke to emner i valgkampen ned med forslag om bredere aftaler. Både på boligskat og på udlændingepolitik opfordrer Thorning til, at Venstre siger ja til en aftale med regeringen.

Men efter torsdagens duel på TV 2 mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen (V) står det klart, at det ikke kommer til at lykkes. I hvert fald ikke i valgkampen, selvom Thorning kom med en indtrængende opfordring:

- Vi har diskuteret udlændinge og flygtninge i fem valg i træk.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor glad det ville gøre mig, hvis vi indgår en bred aftale, for det betyder noget for danskerne, at vi ikke diskutere det hele tiden, sagde Helle Thorning-Schmidt om udlændingepolitikken.

Lars Løkke Rasmussen gjorde det dog klart, at han har svært ved at se en aftale med regeringen på udlændingepolitikken, så længe De Radikale skal være med.

Og han gjorde det samtidig klart, at Venstre ikke vil stoppe diskussionen af udlændingepolitikken, for det er ifølge Løkke ikke det, der betyder noget for danskerne:

- Jeg tror, det betyder noget, at vi løser problemerne, siger Lars Løkke Rasmussen, der efterlyser svar på, om Thorning vil sætte De Radikale uden for døren, når der skal indgås en aftale om udlændingepolitikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip