Thorning og Vestager håber på hurtig vækstplan-aftale

Selvom Folketinget i sidste uge afviklede den traditionelle afslutningsdebat og stemte om de sidste lovforslag i dette folketingsår, så er der langt fra feriestemning på Christiansborg.

Forhandlingerne om en vækstplan er efter en længere pause sat i gang igen, og målet er at lande en aftale, inden sommerferien sætter ind.

Det understreger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) under et besøg på Brønshøj Skole mandag formiddag.

- Vi har lagt et bud frem, som, vi synes, er fremadrettet og vigtigt for Danmark. Så vi håber selvfølgelig, at vi kan få det her færdigt før sommerferien, siger Thorning til TV2 News, mens Margrethe Vestager supplerer:

- Det er måske ikke kun os, der håber på det. Jeg tror, der er rigtig mange virksomheder, som gerne vil kende deres vilkår.

Regeringen har lagt et udspil med 89 konkrete initiativer på bordet, som skal lette de danske virksomheders hverdag og dermed gøre det lettere at skabe arbejdspladser.

Søndag mødte Venstre op til nye forhandlinger om vækstplanen med et ønske om at give danske landmænd lov til at producere flere svin til slagtning, ligesom det store oppositionsparti ønsker yderligere lempelser af energiafgifterne.

Men Helle Thorning-Schmidt vil ikke ind på, om regeringen kan komme Venstre i møde.

- Lad os nu se, vi sidder og forhandler i øjeblikket med Folketingets partier. Jeg synes, vi skal lade de forhandlinger foregå i forhandlingslokalet, siger Thorning til TV2 News.

De uformelle forhandlinger om vækstplanen fortsætter i Finansministeriet mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip