Thorning om erhversskolereform: Danmark når det er bedst

Der skabes et "nyt, attraktivt ungdomsuddannelsesmiljø" med reformen af erhvervsskoler.

Sådan betegner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) aftalen om en reform af erhvervsuddannelserne, som blev indgået mandag af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

Reformen skal ifølge statsministeren sikre, at flere unge søger ind på erhvervsskoler, og færre elever falder fra.

- Vi indfører adgangskrav for at sikre, at de elever, der kommer ind på uddannelserne, også kan gennemføre uddannelserne. Eleverne skal mindst have 26 klokketimers uddannelse om ugen fra 2016, siger Helle Thorning-Schmidt i tirsdagens spørgetime i Folketinget.

Samtidig skal erhvervsskolernes lærere efteruddannes, ligesom eleverne får bedre adgang til skolepraktik, hvis de ikke kan finde en praktikplads i en virksomhed, påpeger statsministeren.

- Vi løfter kort sagt erhvervsuddannelserne op dér, hvor de hører til - som et attraktivt førstevalg for de unge. Nogle unge begynder på uddannelser, som de ikke kan magte. Lige præcis til de unge opretter vi en ny, kombineret ungdomsuddannelse, siger hun.

Ufaglærte voksne kan også med reformen i hånd lettere få papir på deres kvalifikationer. Målet er, at ufaglærte får en erhvervsuddannelse og bliver faglærte, forklarer Helle Thorning-Schmidt.

- Reformen bygger på et endog meget bredt flertal i Folketinget. Jeg vil gerne takke for, at det er muligt for os at lave en så stor reform med så mange partier. Gårsdagens aftale er Danmark, når det er bedst, nemlig at vi i fællesskab tager ansvar for de store opgaver, siger hun.

Det brede politiske flertal forankrer reformen af erhvervsskolerne og skaber tryghed, mener statsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip