Thorning om EU-job: Det kommer ikke til at ske

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er onsdag til EU-Afrika topmøde i Bruxelles, og her må hun endnu en gang svare på, om hun er på vej til at udskifte statsministerposten med et topjob i netop Bruxelles.

Ifølge en Megafonmåling mener næsten fire ud af 10 vælgere, at Socialdemokraterne vil få et bedre folketingsvalg, hvis Helle Thorning-Schmidt gik af som statsminister og skiftede til et topjob i EU.

Den måling ønsker Helle Thorning-Schmidt dog ikke at forholde sig til. Hun afviser, at hun er på vej væk:

- Det er ikke aktuelt, det kommer ikke til at ske, og det synes jeg, man skal lægge sig på sinde, siger Helle Thorning-Schmidt i Bruxelles.

I de seneste uger er den interne kritik af S-toppen taget til i Socialdemokratiet, hvor flere har beskyldt statsministeren for ikke at lytte til befolkningen og til baglandet.

Søndag kritiserede Ishøjs S-borgmester, Ole Bjørstorp, partitoppen sammen med borgmestrene Ib Terp, Brøndby, og H.C. Østerby, Holstebro.

Mens statsministeren er i Bruxelles, fastslår Bjørstorp onsdag, at mange socialdemokrater i Danmark ikke længere tror på, at partiet kan vinde næste folketingsvalg.

Derfor skal Helle Thorning-Schmidt som formand vise kampgejst, når hun i weekenden i Svendborg møder hovedbestyrelsen og kredsformænd, mener han.

- Man mærker lokalt en afmatning og svigtende tro på, at man kan vinde valget næste gang. Man skal selvfølgelig være lidt mere begejstret. Det skal vi alle sammen. Vi fik hjælp ved kommunevalget, hvor det gik udmærket, siger Ole Bjørstorp.

Politisk kommentator Hans Engell kalder det lammende for statsministeren, at så mange vælgere mener, det styrker Socialdemokraterne, hvis beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i stedet bliver statsminister og partiformand.

- For en regeringschef er det jo en katastrofe, og det gør, at hun i forhold til den samlede regering, folketingsgruppen og partiets tillidsfolk er en statsminister fuldstændig uden myndighed. Hun fremstår helt afpillet i denne måling, siger Hans Engell til Ritzau.

37 procent af de adspurgte i Politiken/TV2's måling mener, at Mette Frederiksen er bedre til at skaffe S en valgsucces end Helle Thorning. Kun 26 procent er uenige. Spørger man S-vælgerne, finder hele 38 procent Mette Frederiksen bedst til at hive stemmer hjem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip