Thorning prøver at komme offensivt ind i udlændingedebat

Skrevet af admin

10/08/2014

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) melder ud i søndagens Politiken, at Venstres udlændingeudspil er en "kæmpe lempelse af udlændingepolitikken".

Det er et forsøg fra statsministerens side på at komme lidt offensivt ind i udlændingedebatten, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er helt tydeligt, at udlændingeområdet presser regeringen. Hun har brug for at prøve at skabe en lidt mere offensiv dagsorden, end det er lykkedes for hendes ministre og andre, siger han og fortsætter:

- Det er et udtryk for, at Thorning er klar over, at udlændingetemaet kommer til at fylde meget i en kommende valgkamp.

Thorning angriber især Venstres forslag om, at udlændinge fra velstående lande skal have særlig lempelig adgang til Danmark.

- Man vil sige til næsten en halv milliard mennesker, at de kan bo og arbejde i Danmark, bare de kan tjene 18.000 kroner om måneden, siger Helle Thorning-Schmidt (S) til Politiken.

- Det er en kæmpe lempelse af udlændingepolitikken og en stor invitation til rigtig mange mennesker om at komme til Danmark. Jeg kan ikke se andet, end at alle de partier, der er optaget af social dumping, må reagere, siger hun.

Den udmelding bakker formanden for fagforeningen 3F, Per Christensen, op om.

- Jeg er meget enig i Helle Thorning-Schmidts velbegrundede frygt for en yderligere ladeport for social dumping med hensyn til Venstres udspil om fri adgang for udlændinge, der kan tjene over 200.000.

- Det er et fuldstændig tåbeligt forslag fra Venstre, siger Per Christensen i en pressemeddelelse.

Integrationsordfører Martin Geertsen (V) mener til gengæld, at statsministeren fokuserer på det helt forkerte område.

- I stedet for at fokusere på australiere, amerikanere eller newzealændere, som jo ikke skaber integrationsproblemer her i landet, burde statsministeren have fokus på de grupper, som fylder op i kontanthjælps- og kriminalitetsstatistikkerne, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/